Sara Aerts liep de blessure op iets meer dan twee weken geleden in Ninove.- Foto: Atletieknieuws
Sara Aerts liep de blessure op iets meer dan twee weken geleden in Ninove. – Foto: Atletieknieuws

Sara Aerts’ deelname aan de 100m horden op het WK is heel onzeker. Ze zou immers nog steeds last hebben van een hamstringsblessure die ze opliep in Ninove een dikke twee weken geleden. Daar liep ze in de reeksen de WK-limiet op de hoge horden, maar in de finale ging het mis. “Ik kreeg een kramp in mijn hamstring en daarna volgde de paniekreactie (ze ging teleurgesteld op de grond liggen),” reageerde Aerts toen. “Ik hoop dat het geen scheur is!” Uiteindelijk was het een verrekking, maar daar kampt Sara vandaag, twee dagen voor haar wedstrijd, nog altijd mee. Daardoor is het nog niet zeker of ze vrijdagochtend in actie komt in de reeksen van de 100m horden. Ze zal de dag zelf beslissen of ze al dan niet meedoet.