Almensh Belete na haar WK-limiet in Ninove - Foto: Atletieknieuws
Almensh Belete na het behalen van haar WK-limiet in Ninove – Foto: Atletieknieuws

Al vroeg op de ochtend liep Almensh Belete de reeksen van de 5000m op het WK in Moskou. Almensh, die zich in extremis plaatste voor het wereldkampioenschap, hoopte vooraf op een finaleplaats. Maar in haar reeks werd er heel traag gestart waardoor haar kansen om bij de beste 5 verliezende tijden te horen, erg slonken. De eerste 5 atleten in elke reeks plaatsten zich rechtstreeks voor de finale. Almensh werd juist 6de in 16’03″03 en moest afwachten op de verliezende tijden van de andere reeks. Maar de atleten in de andere reeksen legden er meteen de pees op. Aan de finish van de tweede reeks werd het duidelijk. Almensh’ tijd was niet goed genoeg voor de finale, want in de andere reeks liepen 5 dames sneller dan haar. Juist één te veel dus. Lees hier meer over haar race. Bekijk hier haar reactie bij Maarten Van Gramberen van Sporza.