Eline Berings - Foto: Ruben Van Den Berghe
Eline Berings – Foto: Ruben Van Den Berghe

Het vlotte de laatste tijd niet echt bij hordeloopster Eline Berings. Met onder meer 13″85 in Praag, 13″54 op de KBC-nacht in Heusden en dit weekend nog 13″59 in de reeksen van het BK en 13″28 in de finale, komen niet echt de tijden op het bord die ze vooraf verwacht had. Eline heeft immers een persoonlijk record van 12″94 en na een mooi indoorseizoen met enkel een teleurstellend EK leek dat record toch wel sneuvelen. Moest ze sneller lopen dan 12″94 zou ze ook meteen een ticket voor het WK in Moskou erbij krijgen. Maar nee, tot nu toe lukte haar nog geen echte goeie wedstrijd. Na de finale van zondag waar ze 13″28 liep en derde eindigde, was ze toch nog behoorlijk tevreden. “Ik mis gewoon frisheid en ritme.” Eline blijft rustig en gelooft nog in de WK-limiet, al zal ze die misschien wel te laat lopen, want de limiet moet gelopen worden voor 29 juli (nu maandag). De atlete van OLSE onderneemt komende zaterdag in Ninove haar laatste poging om het minima te halen.

Bekijk het volledige interview met Eline Berings na haar derde plaats op het BK hieronder.