Robin Vanderbemden - Foto: Jasper Jacobs
Robin Vanderbemden – Foto: Jasper Jacobs

Robin Vanderbemden kwam het eerst in actie in de halve finales van de 200m. Robin kwam uit in de derde en laatste reeks. Enkel de twee snelsten van de 3 reeksen en de 2 snelste verliezende tijden mochten door naar de finale van vanavond om 18u25. De Waalse junior eindigde in 20″99 als derde en dat was goed voor de snelste verliezende tijd en daarmee plaatste hij zich voor de finale van straks. Met 20″99 verbeterde hij ook zijn eigen persoonlijk record van 21″17 op de 200m.

Iets daarna kwam Aaron Botterman in actie in de halve finales van de 800m. De Gentenaar liep heel de race attent voorin en finishte héél sterk op een tweede plaats in 1’50″02  (PR:1’49″18). De eerste drie atleten van beide reeksen mochten rechtstreeks door naar de finale dus dat wou zeggen dat Aaron meteen zeker was van de finale die morgen om 16u30 wordt gelopen. Na de finish heerste even onduidelijkheid over een mogelijke diskwalificatie van Botterman omwille van een klein duuwtje – naar mijn inziens-, maar dit werd kort nadien herzien.

Iets voordat deze twee Belgen in actie kwamen, liet tienkamper Vincent Stas zijn derde PR op 4 nummers noteren. De updates omtrent zijn prestaties zijn hier te volgen.