Mathias Broothaerts - Foto: Jasper Jacobs
Mathias Broothaerts – Foto: Jasper Jacobs

Mathias Broothaerts plaatste zich gisteren vlot in de kwalificaties van het verspringen op het EK voor junioren in Rieti. Aan één sprong had de Lierenaar genoeg om de gevraagde 7m50 te overbruggen en met 7m65 verbeterde hij daarbovenop ook nog eens zijn PR. Hij lukte zelfs een tweede prestatie onder alle deelnemers. Zeven atleten gingen in de kwalificaties voorbij de 7m50. Op vrijdag stond voor Broothaerts de finale gepland.

In de finale verbeterde Broothaerts zijn PR nog verder. Met een knappe 7m84 spong hij naar de tweede stek. Enkel de Brit Safo sprong amper twee cm verder.

Met het goud en brons van Nafi Thiam en Marjolein Lindemans, was dit de derde medaille op één dag in Rieti.

Alle uitslagen kunt u hier terugvinden.