Laurence Lobbens - Foto: Jasper Jacobs
Laurence Lobbens – Foto: Jasper Jacobs

Laurence Lobbens/DEIN plaatste zich in de vroege middag met de derde tijd in de halve finales voor de finale van de 100m. Gisteren – in de reeksen – bewees Lobbens al in goede doen te zijn met een nieuw PR van 12″03.

In de finale haalde de Cypriotische favoriete Andreou het zoals verwacht in een snelle 11″76. Lobbens werd zevende in 12″27. Een evenaring van haar prestatie uit de reeksen had het zilver opgeleverd. Een zevende plaats is niettemin een sterke prestatie voor de Deinzese atlete.

Atletiekclub Deinze presteerde in het algemeen bijzonder goed, want ook Chloë Beaucarne wist zich op de 100mH te plaatsen voor de finale. Met een PR van 13″95 klokte ze een tweede tijd in haar reeks en was ze rechtstreeks geplaatst voor de finale. Ze liet eveneens een tweede tijd onder alle deelneemsters noteren. Enkel de Ierse McElroy liep met 13″77 sneller.

Op de reeksen van de 800m bij de dames, plaatste ook Lotte Scheldeman zich met een tweede plaats voor de finales. Met 2’13″32 kwalificeerde enkel de Nederlandse Prinsen zich met een snellere tijd (2’12″90).

Arne van Opstal hoopte de prestatie van Scheldeman na te doen en zich eveneens te plaatsen voor de finale van de 800m. In de tweede serie liep de VAC-atleet binnen op de derde stek in 1’59″07, goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de finale. Van Opstal had 40 honderdsten over op de vierde stek en dat was maar net voldoende, want de twee verliezende tijden zaten in de eerste reeks.

In de kwalificaties van het hoogspringen bij de dames strandde Sarah Leonard op 1m66. Helaas was 1m70 nodig voor de finale. Met een PR en SB van 1m71 had dat er in ideale omstandigheden kunnen inzitten.

Alle uitslagen vindt u hier.