Jan Van Den Broeck - Foto: Jasper Jacobs
Jan Van Den Broeck – Foto: Jasper Jacobs

De organisatie van de KBC Nacht heeft op haar site enkele toppers op de 800m aangekondigd. In 2010 kwam wereldrecordhouder David Rudisha al richting Heusden-Zolder, maar deze man zullen we helaas 13 juli niet terug zien. De winnaar van vorig jaar, Abraham Rotich, komt sowieso terug. De Keniaan was vorig jaar al goed voor 1’43″15 en gaat in het Stadion de Veen op zoek naar een seizoensbeste. Hij zal onder meer concurrentie krijgen van de Soedanees Abubaker Kaki. De 24-jarige middellangeafstandssloper werd wereldkampioen indoor in 2010 en 2012 en heeft een tijd van 1’42″23 als persoonlijk record. Tussen dat internationaal geweld zien we sowieso ook één Belg, Jan Van Den Broeck. De atleet van Topsport Defensie gaat op zoek naar een tijd onder de 1’46” want dit heeft hij nodig om zijn contract bij Defensie te verlengen. Als alles meezit kan Jan ook beginnen denken aan een tijd van 1’45″32 die nodig is voor deelname aan het WK Moskou.