Een goede maand geleden hadden wij nog een interview met tienkamper Cedric Nolf. Daar sprak de nu 24-jarige atleet over de Universiade in Kazan en de 8000-punten grens breken, maar op dit moment lijkt dit niet voor 2013 te zijn. De problemen begonnen bij het PK. Na de eerste dag van dat kampioenschap kreeg de atleet van AZW last van een enkelblessure. Een week rusten bracht geen verbetering en de specialist zou duidelijkheid moeten scheppen. Dat deed hij ook en uit de scan bleek dat heel het enkelgewricht ontstoken raakte door de barre omstandigheden bij het hoogspringen op het PK. Na 3 weken alternatief trainen, waarbij de voet gespaard werd, bleek een inspuiting in het gewricht de enige oplossing te zijn om Cedric’s seizoen nog te redden. Achteraf bleek er een traagwerkende variant ingespoten te zijn, waardoor hij pas na 3 weken er effect zou van voelen. “Veel te laat!”, reageert hij teleurgesteld.

Cedric Nolf begon deze winter nochtans goed zijn seizoen meteen goed met een titel op het BK voor Studenten. - Foto: Jörgen Lammens
Cedric Nolf begon deze winter nochtans goed zijn seizoen meteen goed met een titel op het BK voor Studenten. – Foto: Jörgen Lammens

Ondertussen is Cedric eindelijk van de enkelpijn verlost, maar bij één van zijn eerste trainingen, kreeg hij last van zijn teen. Na twee weken er hinder van te ondervinden, werd uiteindelijk besloten om een korte break in te lassen. De motivatie om terug te vechten was even ver te zoeken aangezien hij zich al een behoorlijke tijd in een lastige situatie verkeert op het vlak van ondersteuning. Na zijn pechseizoen van vorig jaar, werd 2013 tot nu toe ook niet wat hij ervan verwachtte.

Nu neemt Cedric dus even een rustpauze om goed te bezinnen en de honger weer te vinden om ervoor te vechten. Nieuwe plannen zijn dus nog niet aan de orde en 100% fit zijn krijgt nu de voorkeur. “Er moet alleszins iets gebeuren!”, sluit Cedric af.