Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Op dit moment hebben 18 atleten, 6 vrouwen en 12 mannen, zich al verzekerd van deelname aan het EK voor beloften in Tampère. Eén van hen is 400m-hordeloper Stef Vanhaeren. De 21-jarige atleet van Topsport Vlaanderen  nam vorige week wel niet de plaats in van Michael Bultheel op de 400m horden voor de Europabeker. “Met het oog op het EK wou ik – doordat ik wat last had van een geblokkeerde rug – niets forceren”, zo klinkt het. Vandaag meldt de jongste van drie broers Vanhaeren dat weer alles in zijn plooi is gevallen. “De rug is ondertussen weer helemaal hersteld en ik heb de afgelopen twee weken gedaan wat ik wou doen.”

Hoofddoel voor de atleet van Kapellen is de finale lopen op het EK. “Ik wil mijn vel duur verkopen in de finale en 15 minuten op de grond liggen van uitputting. Daarna zal ik wel op het bord kijken om te zien als hoeveelste in gefinisht ben…”

Stef ziet een 5-daagse stage in Valbonne als optimale voorbereiding voor het Europese kampioenschap. Zondag vertrekt hij naar de Franse stad in het zuiden, nabij Nice. Zaterdag wacht hem dan nog een laatste test op de lage horden op de Memorial Leon Buyle in Oordegem voor vertrek richting het Finse Tampère. Het EK vindt plaats van 11 t.e.m. 14 juli. Daarna wacht hem nog een drukke maand met natuurlijk het WK in Moskou als mogelijkheid.”Die limiet maakt mij wel warm”, drukt Stef bescheiden uit. “Ik zal er zeker aan denken als ik straks aan de start sta in Tampère!”

Na zijn Europese avontuur is de kans groot dat hij op het Belgisch kampioenschap de 400m loopt om zich zo kandidatuur te stellen voor een felbegeerd plaatsje in het 4x400m-team voor Moskou.