Gisteren ging in het Tsjechische Ostrava de Golden Spike, een internationale meeting in het World Challenge circuit door. Asafa Powell was aangekondigd als blikvanger op de 100m. Hij won die uiteindelijk… en zelfs tweemaal. 

De 100m bij de heren werd het gespreksonderwerp van de avond. De Jamaicaan Asafa Powell stoof er naar winst in 9″97, een persoonlijke jaarbeste. Ware het niet dat één van zijn collega’s, Kemar Hyman van de Kaaimaneilanden, te vroeg vertrokken was en dus een valse start veroorzaakte. Een signaal werd gegeven, maar het merendeel van de atleten merkte deze niet op en dus leek de wedstrijd gewoon door te gaan. Uiteindelijk kregen de atleten te horen dat hun tijd ongeldig was en werd de race dus hernomen.

Ook in de herneming meteen daarna kroonde Powell zich de snelste. Hij was amper 9 honderdsten trager dan bij zijn eerste poging.