De Jamaicaan Asafa Powell staat op scherp. Op de Diamond League in Parijs, begin deze maand, liep hij al naar een seizoensbeste van 9”81. Ook gisteren bewees hij momenteel één van de grootste concurrenten van Justin Gatlin te zijn. Tijdens een meeting in het Zwitserse Bellinzona won hij ruim met een tijd van 9”87.

Met andere woorden: Nesta Carter (10”05)  en Kim Collins (10”13), tweede en derde op die wedstrijd, maakten geen schijn van kans tegen de voormalig wereldrecordhouder. Powell zou nu op hoogtestage vertrekken naar Oostenrijk om er zich in alle rust voor te bereiden op het WK in Peking volgende maand. De beelden van zijn wedstrijd gisteren kan u hieronder bekijken.

Duel Powell-Gatlin?                    

Tegen wie hij daar hoogstwaarschijnlijk zal opbotsen is Justin Gatlin. Hij liep op de DL in Monaco nog naar 9”78 en won zo voor de twintigste maal op een rij. Midden mei liep de 33-jarige Amerikaan nog naar een PR op de DL van Doha: 9”74. Daar klopte hij Powell nog met een tiende verschil.

Bolt

Toch is het nog altijd uitkijken naar wat huidig wereldkampioen op die afstand, Usain Bolt, kan verwezenlijken. Morgenavond rond kwart na negen komt hij na een kleine blessure eindelijk opnieuw aan de start van een 100m. Op de DL van Londen zou hij het er opnemen tegen Kim Collins en Michael Rodgers.