Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Het aftellen kan beginnen. Over exact een week zit de vierde editie van de IFAM er alweer op. De voorinschrijvingen blijven inmiddels toestromen, het wordt ongetwijfeld een drukke, gezellige en snelle editie. Het koninginnenummer wordt zonder meer de 1500m bij de heren. Een volledige A-reeks die al onder de 3’45 dook moet onze nationale top richting de WK-limiet loodsen. Ook op de middenlangeafstand bij de dames verzamelde de organisatie een knap veld. Mariska Parewyck voert de Belgische delegatie aan op de 800m. Onder meer de Zuid-Afrikaanse Mandie Brandt (PR 2’04″36) en de Française Renelle Lamotte (PR 2’04″65) moeten de LAT-atlete voorstuwen naar een mooie tijd. Na een povere winter is verpleegkundige Parewyck helemaal terug:  “In Sint-Niklaas liep ik 2’07, maar ik had het gevoel dat ik veel sneller kon. Dan weet je dat het goed zit

 

Hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

Ik heb een zeer povere winter achter de rug. Nadat ik vorig jaar in augustus door gezondheidsproblemen mijn seizoen halverwege moest staken, vond ik deze winter niet echt de motivatie. Na Nieuwjaar ben ik rustig aan beginnen opbouwen, met de nadruk op rustig aan. Na de overwinning op de sprintcross in Oostende had ik de goesting alweer te pakken.

In de paasvakantie trok ik voor een weekje naar het warme Portugal (Monte Gordo), samen met mijn vriend Kim Barbé en zijn atleten. Het was er echt ideaal; mooi weer, leuke bende, maar vooral zeer goede trainingspartners. Het zijn vooral scholieren en junioren, zodat ik enkel maar moest volgen in plaats van zelf het tempo te bepalen. De trainingen gingen super en we waren weer vertrokken voor een nieuw zomerseizoen.

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

De wedstrijden vielen zeker goed mee. Op de provinciale kampioenschappen soleerde ik meteen naar 2’10 en op de eerste FC te Sint Niklaas snelde ik al naar 2’07″18. Toptijden zijn er nog niet uitgekomen, maar dat hoeft nu ook nog niet. Het is nog zeer vroeg en het seizoen is nog lang. Tijdens de interclub wonnen we in 1e landelijke en treden we volgend jaar dus aan in ere-afdeling VAL. LAT won maar liefst 6 loop-nummers. Echt een zalig gevoel...

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

De topvorm is nog zoek maar ik zit zeker niet slecht. In Sint Niklaas kwam de haas perfect door op schema maar tijdens de koers had ik echt het gevoel dat ik veel sneller kon. Dat zit het wel goed. Op de IFAM zal ik in een perfecte wedstrijd belanden. Natuurlijk moet dan alles meezitten… aan tegenstand in elk geval geen gebrek!

EDIT: Dit interview werd afgenomen vóór het Vlaams Kampioenschap in Ninove van 25 mei. Op dat kampioenschap ging Parewyck geblesseerd niet van start. Over haar deelname op de IFAM is nog onzekerheid.

 

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier. Voor slechts 6 euro kunt u hier trouwens bij zijn. De tickets zijn hier te koop.

 

IFAM