Na de generale repetitie vorig weekend met organisatie van de interclub, mag AV Lokeren zondag in eigen huis opnieuw heel wat volk verwachten. Hun jaarlijkse Grote Prijs groeide de laatste jaren uit tot één van de grotere (inter)nationale wedstrijden in België en werd dit jaar voor het eerst opgenomen in het Flanders Cup-circuit. Eén van de publiekstrekkers deze zesde editie moest Svetlana Bolshakova worden. Wegens blessure (en inmiddels geplande operatie) zal zij er echter niet bijzijn. De organisatie kan wel nog steeds rekenen op onder meer Marieke Vervoort en heel wat goed bezette reeksen, waar mogelijks wel eens enkele limieten kunnen worden behaald.

Juniors Aaron Botterman en Wouter Vints gaan op de 800m op zoek naar hun limiet voor het EK in Rieti (1’49″64). Ook belofte Quentin Kebron zou dicht bij het EK in Tampere kunnen komen (1’48″11). Bij de dames mikt Zenobie Vangansbeke op een tijd rond de 2’07, wat goed zou zijn voor de beste nationale jaartijd.

Foto: Jasper Jacobs
Ali Hamdi – Foto: Jasper Jacobs

Ook op de 1500m hopen twee juniors dicht bij hun limiet te komen. Isaac Kimeli strandde in Sint-Niklaas op een seconde van de gevraagde 3’46″58 voor het EK. Onze noorderbuur Jorijn De Mare hoopt hetzelfde te kunnen doen. Hij moet daarvoor de Nederlandse A-limiet van 3’48″00 halen. In diezelfde 1500m gaat Ali Hamdi op zoek naar de 3’40. Hamdi kroonde zich in Lisse dit weekend nog de snelste op de 1000m, waar hij onder meer Jeroen D’hoedt, Lander Tijtgat en Kim Ruell te snel af was. Hij krijgt in Lokeren gezelschap van Belgisch Kampioen veldlopen Koen Naert en Mats Lunders.

De organisatie voorzag twee reeksen 200m op uitnodiging. Bij de dames komt een sterk nationaal veld aan de start. Van de snelle benen van Imke Vervaet (23″47), Justine Desondre (23″61) en Sara Rutjens (24″01) hopen scholieres Paulien Couckuyt en Manon Depuyt te profiteren in de jacht op hun EYOF-limiet (24″99). Bij de heren zijn het de Ier Steve Colvert (20″57) en de Britten Ladi Tobais (20″61) en David Bolarinwa (20″69) die het goede voorbeeld zullen geven voor Lars HerremanPieter Deryck en Dylan Borlée.

Lokale juniors Vinnie Van Puyvelde en Philip Cortvriendt worden in een 5000m mixed gegangmaakt door trainingsmakker Dieter Vanstreels richting 14’25, hun EK-limiet voor Rieti. In diezelfde race gaat de Nederlandse Irene Van Lieshout op zoek naar haar limiet voor Tampere (16’35).

Zowel in het kogelstoten als in het discuswerpen bij de heren staat een sterk veld aangekondigd. Ook op het hinkstapspringen bij de dames tekent de Belgische en Nederlandse top present, zij het dan zonder deelname van Svetlana Bolshakova. Haar trainer Michel Boels kondigde wel de komst van een Belgische atlete aan die meteen goed zou zijn voor een 6m-sprong. Haar naam blijft voorlopig nog geheim.

Het wordt eveneens uitkijken naar de prestatie van Marieke Vervoort op de Paralympische 100m en 200m, een voorproevertje voor de Memorial Van Damme later dit jaar. Afgelopen weekend reed ze nog een nieuw Europees Record op die 100m (18″99). Met  34″88 op de 200m strandde ze  op diezelfde wedstrijd op 5 luttele honderdsten van haar eigen ER.

De organisatie stelt zich bovendien uiterst tevreden met, naast de komst van enkele nationale selecties, ook de deelname van enkele clubteams aan de 4x100m.

 

Alle voorinschrijvingen vindt u hier.

Meer info over de Grote Prijs Stad Lokeren vindt u hier.

Tweet zelf mee met de hashtag #gplokeren