Dario De Borger - Foto: Jasper Jacobs
Dario De Borger – Foto: Jasper Jacobs

Op Hemelvaartsdag opent traditioneel het Flanders Cup-circuit met de Internationale Peugeotmeeting in Sint-Niklaas. De wind was opnieuw van de partij, maar dat kon de vele atleten niet afschrikken.

De toon werd meteen gezet in het voorprogramma bij de 100m bij de dames. Het scholierenduo Laurence Lobbens en Chloë Beaucarne strandden op respectievelijk 3 en 9 honderdsten van een seconde van hun limiet voor het EYOF in Utrecht. De wind blies wel 2.4m/s in het voordeel. Beaucarne verzekerde zich trouwens al van een plaatsje naar Utrecht met selectie op de 100mH.

Jolien Boumkwo verbeterde vorig jaar in Sint-Niklaas het Belgisch Record in het hamerslingeren. Dit jaar kwam ze 59m11 ver, een tweetal meter onder haar beste.

Op de 400m bij de heren stormde de Nederlander Jurgen Wielart naar de overwinning in 46″80. Tim Rummens dook samen met junior Stijn Baeten knap onder de 50″. Zij lieten respectievelijk 48″35 en 49″82 optekenen. Baeten kwalificeerde zich pas nog, op de B-meeting in Herentals, voor het EKU20, zij het dan wel op de 800m. Bekijk de 400m hieronder.

Het hoogspringen bij de dames werd een verwacht duel tussen juniore Marjolein Lindemans en Hanne Van Hessche. Het was deze laatste die met 1m82, 5cm onder haar outdoorrecord, aan het langste eind trok. Lindemans strandde op 1m76.

Marjolein Lindemans kwam later op de middag nogmaals in actie. De atlete van ROBA plaatste zich al voor het EK in Rieti op het hoog- en verspringen en de zevenkamp, maar verzekerde met 13″82 op de 100mH nog een plaatsje op dat EK. Bekijk hieronder de wedstrijd.

Wat Dario de Borger niet lukte in Oordegem of op de Heizel lukte vandaag in het Gerard Bontinckstadion wel. Hij klokte 13″99 op de 110mH en verzekerde zich zo van een ticket naar het EKU23 in Tampere (limiet 14″00). Bekijk hieronder de wedstrijd.

Op de 800m bij de heren kwamen Jan Van Den Broeck en Quentin Kebron aan de start, beiden tuk op een tijd dik onder de 1’50. Haas van dienst was Joris Haeck. Jan Van Den Broeck vatte de laatste baanronde op kop aan, maar kwam nooit in de buurt van de limiet voor het WK in Moskou. Met 1’48″91 bleef hij Kebron wel een goeie 2 seconden voor. Clubgenotes bij de dames Rani Nagels en Mariska Parewyck maakten er een spannend onderonsje van. Ze finishten binnen de 8 honderdsten. Nagels beslechte met 2’07″10 het duel in haar voordeel. Bekijk de beelden van beide 800m’s hieronder.

Isaac Kimeli ging in de A-reeks van de 1500m voluit voor de EKU20-limiet voor Rieti. De atleet van OEH kreeg hulp van ploegmaat Evert Van Belle en Gentenaar Bert Misplon. Kimeli werd feilloos afgezet aan de 1000m, maar kon alleen in de laatste ronde niet opboksen tegen de wind. Hij verloor een seconde te veel en liep binnen in 3’47″88. Bekijk die 1500m hieronder.

Philip Milanov was goed voor 60m91 in het discuswerpen. Amper 18cm onder zijn beste, waarmee hij zich al plaatste voor het EKU23.

Alle resultaten vindt u hier.

Tweet zelf nog altijd mee. Gebruik de hashtag #fcacw