Seppe, hier naast die andere grote belofte op de 400m, Dylan Borlée.
Seppe, hier naast die andere grote belofte op de 400m, Dylan Borlée.

Wie werd deze winter 5de op de 400m voor mannen op het BK A.C. indoor, het zal u waarschijnlijk ontgaan zijn. Maar na Duerinck, Gillet, Ghislain en Destatte kwam dus Thys. Seppe Thys om volledig te zijn. De atleet van Meetjesland verbeterde zijn persoonlijk record dit indoorseizoen op zowel de 60, 200 als de 400m meter. Hij miste bovendien ook op een haar na een selectie voor dé 4x400m-ploeg . Een enorm talent dus voor een 20-jarige. Deze zomer hoopt Seppe weer wat records bij te stellen. Dat zal nodig zijn voor de pupil van Philip Gilson voor naar het EK in Tampère te mogen. 46.64 is de tijd die Seppe moet lopen voor ticket naar Finland.

Lees hieronder ons interview met de Gentenaar.

Ben je tevreden over je winterseizoen, Seppe?

Ja, ik ben zeer tevreden over het indoorseizoen. In de winter is het altijd de bedoeling om een goede basis te leggen voor de zomer en daarin zijn we zeker geslaagd. Het indoorseizoen is meestal een soort maatstaf voor waar we ongeveer staan. Daarom loop ik ook maar tweemaal de 400 meter die als testen bedoeld zijn. We pieken niet zoals in de zomer naar het Belgisch kampioenschap.

Je miste op een haar na de selectie voor het 4x400m-team voor het EK in Göteborg. Heb je deze winter contact gehad over dat team met Jacques Borlée?

Het was zeker niet mijn doel om een selectie af te dwingen bij het 4x400m-team, al kwam ik er op het Belgisch kampioenschap – zonder te weten – wel erg dicht bij. Het had mooi meegenomen geweest om wat ervaring op te doen, maar mijn prioriteiten liggen momenteel niet bij de 4x400m. Ik heb trouwens tot op vandaag nog geen contact gehad met Jacques over het team.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs
Hoe ging je stage in Tenerife? Ging de stage beter dan de vorige jaren rond die periode?

De stage in Tenerife is bijzonder goed verlopen. We hebben daar met het team 20 dagen hard en kwalitatief getraind en onszelf klaargestoomd voor het komende zomerseizoen. Onder leiding van mijn coach Philip Gilson ben ik weer een pak sneller en sterker geworden.
De stage verliep ook beter dan vorig jaar. De omkadering was dit jaar zeer goed en ik voel dat ik – in vergelijking met vorig jaar – een niveau gestegen ben.
Ik heb ook geen last gehad van pijntjes of blessures wat een goed teken is. Ook kan ik nu rekenen op een nieuwe trainingspartner, Korneel Deblock die een grote steun is bij de snelheidstrainingen. We stuwen elkaar vooruit naar snellere tijden.

Wat verwacht je van het zomerseizoen? Is het al een doel om deze zomer in die 4x400m-ploeg te komen?

Dit zomerseizoen doe ik een gooi naar de beloftenlimiet voor het Europees kampioenschap u23 in Finland. De limiet is gesteld op 46.64 bij de 400m. Ook zullen we met het 4x400m-team van de beloften ons proberen te plaatsen voor dat EK. Ik wil mij niet blind staren op de estafetteploeg van Jaques Borlée. Ik wil eerst individueel hard lopen en selecties afdwingen voor kampioenschappen. Wanneer ik dit kan, zal ik vanzelf betrokken worden bij dat project.

Wat hoop je deze zomer zeker te bereiken? Waarop mik je? Ga je werken naar één bepaald kampioenschap/ bepaalde wedstrijd?

Ik ga nu mij vooral concentreren op de wedstrijden waar ik de limiet wil lopen zoals Ifam, de golden spike meeting in Leiden etc. Ik ben nog niet bezig met de wedstrijden erna alhoewel ik wel al denk aan het Europees kampioenschap.

Alvast veel succes deze zomer Seppe!
Seppe werd overigens ook héél knap 2de op het Vlaams kampioenschap net achter Nils Duerinck - Foto: Ruben Van Den Berghe
Seppe werd overigens ook héél knap 2de op het Vlaams kampioenschap vlak achter Nils Duerinck – Foto: Ruben Van Den Berghe