IFAM afficheOp 1 juni staat de vierde editie van de International Flanders Atletiek Meeting (IFAM) op het programma. De grootste nieuwe Belgische meeting van de laatste jaren loste deze ochtend een eerste deel namen. De organisatie (Maspoe) kan alvast uitpakken met de grootste nationale atleten van het moment.

Met Eline Berings op de hoge horden, staat er een tienvoudig Belgisch en ex-Europees Kampioene aan de start. Berings werd op het laatste EK indoor in Göteborg overigens nog zesde in de finale van de 60mH. Atelaw Bekele is nog zo’n voormalig Europees Kampioen (in het veldlopen). Ook hij komt met ambitie aan de start in Oordegem. Bekele krijgt op de midden- tot langeafstand klinkende namen als Lander Tijtgat en Koen Naert naast zich, beiden aangesloten bij organiserende club Eendracht Aalst. Deze eerste switchte halfweg het winterseizoen naar de indoorpiste en wist dat beloond met een EK-selectie (op de indooreditie van de IFAM). Enkele weken later was een achtste plaats op dat EK in het Zweedse Göteborg zijn part. Koen Naert draait al enkele jaren mee als grote belofte op de afstand, maar wist deze winter, met als bekroning de nationale titel in het veldlopen en eindwinst in de Crosscup, zich helemaal bij de nationale elite te scharen.

Bashir Abdi brak vorig jaar eveneens helemaal door. De Belg van Somalische origine heeft bovendien aangename herinneringen aan de piste in Oordegem. Vorig jaar liep hij er het EK minimum op de 5000m. Op dat EK werd hij vervolgens achtste op de 5000m en vierde op de 10 000m. Beloftes Zenobie Van Gansbeke en Pieter-Jan Hannes mikken volop op het EK voor beloften in Tampere. Deze laatste misliep vorig jaar op de IFAM de limiet voor het EK met amper 14 honderdsten. Hij strandde toen op 3.40.14, maar is dit jaar vastbesloten om voor de tweede maal onder die 3.40.00 te duiken en hoog te scoren op het EK.

Meer info over de IFAM vind je hier.