Jessica EnnisJessica Ennis geeft toe dat de befaamde 7000-punten grens in de heptatlon een serieus doel is. De Olympische kampioene zegt echter ook duidelijk dat geen obsessie mag en zal worden.

Toen ze vorig jaar goud won op de Spelen, brak Ennis nog haar eigen persoonlijke en Britse record met 6955 punten. Slechts drie vrouwen sloegen er ooit in de 7K-grens te breken: de Russische Larisa Turchinskaya (7007 pt),  de Zweedse Caroline Kluft (7032 pt) en de Amerikaanse wereldrecordhoudster Jackie Joyner-Kersee (7291 pt).

Ennis hoopt dat het ooit zal gebeuren zoals bij haar Britse record. “Ik kwam steeds dichter en dichter, maar leek het nooit te kunnen breken. Tot ik op een dag deed wat ik al lang niet meer verwachtte. Ik mag er dus niet teveel mee bezig zijn. Zolang het geen obsessie wordt, zal het er hopelijk ooit zomaar van komen.”

Maandag nog werd Ennis in Rio de Janeiro verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.