Jessica Ennis-Hill zal opnieuw in competitie treden op de Hypo-meeting in Götzis op 30 en 31 mei. Het wordt haar eerste zevenkamp sinds haar gouden medaille op de Olympische Spelen van Londen.

In 2013 kwam Ennis nog aan de start van verscheidene individuele nummers, maar een achillespeesblessure dwong haar om vroegtijdig een punt achter het seizoen te zetten. In juli vorig jaar werd ze voor het eerst moeder van een zoon Reggie, en in oktober nam ze de trainingen opnieuw op.

Jessica Ennis maakt dus haar wederoptreden in het Oostenrijkse meerkampwalhalla Götzis. De 28-jarige Britse, die al verschillende internationale medailles op haar conto heeft staan, focust resoluut op de Olymische Spelen in Rio de Janeiro. Daar zal ze ongetwijfeld alles in de strijd gooien om haar Olympische titel van 2012 te prolongeren. Maar eerst eind mei: Götzis. Vorige week bevestigde Ashton Eaton trouwens ook zijn komst. Nadat hij in 2014 indruk maakte op de lage, maar evenzeer de hoge horden, richting hij in 2015 opnieuw volledig zijn pijlen op de meerkamp.