Dries-BasemansDries Basemans drukte de laatste jaren zijn stempel op het nationale crossgebeuren. De DCLA-atleet was steevast goed voor enkele knappe prestaties op de verschillende Crosscup-manches en wist zich in Roeselare zonder al teveel moeite zich te plaatsen voor het EK veldlopen. Daar liep het echter mis. Hij moest er opgeven.

Zonder Pieter-Jan Hannes aan de start in Oostende (hij liep er korte cross) zat er voor Basemans mogelijks revanche in. Daarvoor moest hij voor de Belgische titel bij de U23 wel afrekenen met Mats Lunders. Een beetje geholpen door het lot (Lunders had zijn dagje niet en gaf op in Oostende) en door zelf een sterke prestatie neer te zetten (Basemans werd all-round zesde op ongeveer 1′ van Koen Naert), wist hij goud bij de U23 én eindzege in de Crosscup U23 veilig te stellen. Hieronder hoor je hoe Dries zijn wedstrijd beleefde.