Het BK veldlopen keert op 17 november opnieuw naar Hulshout. Vorig jaar nam de Antwerpse gemeente de eerste najaarseditie over van Brussel en ook dit jaar kon de organiserende club het kampioenschap binnenhalen. Naast de nationale titelstrijd wordt er in Hulshout eveneens gestreden om de startbewijzen voor het EK veldlopen in het Turkse Antalya. 

Het eerste deel van de veldloopkalender van 2024-2025 zal een een gelijkaardige aanloop kennen als vorig jaar. Opnieuw wordt het BK veldlopen afgewerkt in Hulshout en wordt de strijd in november afgewerkt, meer bepaald op 17 november. Ook de tickets voor het EK veldlopen – dat dit jaar doorgaat op 8 december – staan er die dag op het spel.

Vorig jaar volgde er voornamelijk positieve weerklank over de organisatie en de omloop. Enkel de modderstrook met diepe putten vormde voor menig atleet een letterlijk en figuurlijk struikelblok. De organisatie laat alvast weten dat ze rekening zullen houden met de ontvangen feedback. “We willen graag de traditie van een topcross voortzetten”, vertelde organisator Tom Lambrechts toe bij Atletiek Vlaanderen. “We gaan er alles aan doen om die strook deftig te maken. De weersomstandigheden hebben we natuurlijk niet in de hand. De modder was vorig jaar onvermijdelijk door de extreme regenval. Het blijft nu eenmaal cross, maar het moet uiteraard veilig blijven. Er zullen hier en daar dus zeker verbeterpunten worden aangebracht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in