Lander Tijtgat is 8ste geworden in een persoonlijk record van 7.55.59 in de finale van de 3000m op het EK Indoor in Göteborg.  Een schitterende prestatie dus, want Lander had bij de start nog de 11de beste tijd gelopen van alle deelnemers dit seizoen en die tijd liep hij dan nog gisteren in de reeksen. Lander liet onder meer de Noor Ingebritsen en de Turk Arikan achter zich.

De West-Vlaming  hoopte voor de start op een plaats in de top8, want hierdoor verkrijgt de EA-atleet een beurs van de Vlaamse Atletiekliga. En die krijgt hij dus nu! Tot nu toe kon Lander rekenen op geen enkele financiële ondersteuning en daardoor kon hij zelfs niet op stage.

De overwinning op de 3000m was voor topfavoriet Hayle Ibrahimov.  Hij won in een tijd van 7.49.74 voor de Spanjaard Higuero en de Ier Olionaird.