Katarina Johnson-Thompson werd afgelopen vrijdag op de AG Memorial Van Damme derde in het verspringen. De Britse meerkampster was achteraf uiteraard tevreden met haar derde stek en sprong van 6m73, zeker gezien het feit dat ze die sprong neerzette tijdens haar eerste drie pogingen. Een belangrijke mentale stap voor dé grote concurrente van Nafi Thiam op het WK in Doha.

Katarina Johnson-Thompson zal in Doha nog maar eens het vuur aan de schenen van Nafi Thiam proberen leggen. De Britse meerkampster maakte van de Diamond League-finale in het verspringen op de AG Memorial Van Damme gebruik om haar vorm te testen met het oog op de zevenkamp in de oliestaat. De 26-jarige atlete stelde niet teleur en werd knap derde met 6m73, ondanks dat ze naar de finale trok met laagste aantal punten in de Diamond Race.

Johnson-Thompson, of ‘KJT’, kijkt alvast uit naar haar zevenkamp in Doha. Het wordt de zoveelste rechtstreekse confrontatie met haar generatiegenote Thiam, die zichzelf als wereldkampioene kan opvolgen. “Dankzij Nafi wordt het niveau op de zevenkamp de hoogte ingestuwd. Ik hoop daardoor opnieuw het beste van mezelf te geven op het WK”, aldus de wereldkampioene op de vijfkamp in zaal. Een korte babbel met de Britse kan u hieronder bekijken.