Home » Nieuws » Internationaal » Belgische selectie EK beloften bekend, Manon Depuydt opgevist op basis van ranking
Manon Depuydt - Foto: Jimmy Cailly

Belgische selectie EK beloften bekend, Manon Depuydt opgevist op basis van ranking

De definitieve selectie voor het EK voor beloften in het Zweedse Gävle is vandaag bekendgemaakt. 17 individuele atleten en twee teams, de mannen op de 4x100m en 4x400m, mogen de Belgische kleuren verdedigen. De grootste verrassing is waarschijnlijk dat Manon Depuydt op de 200m wordt opgevist. Depuydt behaalde de limiet van 23″42 niet, maar staat met haar 23″47 wel in de top tien van Europa. Ook de selecties voor de European Cup 10.000m en Europabeker meerkamp werden bekendgemaakt.

Verder krijgt het viertal dat zich op het BK voor beloften bewees op de baanronde het vertrouwen op de 4x400m. Camille SnydersSven Van den BerghHannes Huyck en Jonas De Smet mogen Alexander Doom en Jonathan Sacoor vervoegen. Sacoor staat zoals eerder aangekondigd niet individueel ingeschreven. Het team op de 4x400m behoort samen met Hanne Maudens op de zevenkamp, Michael Obasuyi op de hoge horden en Elise Vanderelst op de 1500m tot de eventuele medaillekandidaten.

Patrick Van Waes zal de delegatie leiden in Zweden, terwijl Rutger Smith de team leader van dienst is.

Vrouwen
200m Manon Depuydt/ACME
800m Camille Muls/RESC
1500m Elise Vanderelst/MOHA
400m Horden Paulien Couckuyt/AVKA
Hoogspringen Claire Orcel/CSF
Verspringen Hanne Maudens/VS
Polsstokspringen Mélanie Vissers/ATC
Discuswerpen Babette Vandeput/ATLA
Zevenkamp Hanne Maudens/VS

 

Mannen
200m Kobe Vleminckx/ACHL
400m Alexander Doom/AVR
5000m Dorian Boulvin/CABW

Jennen Mortier/RCG

10.000m Dorian Boulvin/CABW
110m Horden Michael Obasuyi/OEH
400m Horden Dylan Owusu/RCG
3000m Steeple Clément Deflandre/HERV
Hoogspringen Lars Van Looy/VAC
Tienkamp Jean-Baptiste Nutte/DS
4x100m Antoine Snyders/WACO

Camille Snyders/WACO

Florian Tshitwenu/RESC

Kobe Vleminckx/ACHL

Raphael Kapenda/SMAC

Simon Verherstraeten/LYRA

4x400m Alexander Doom/AVR

Camille Snyders/WACO

Hannes Huyck/SPBO

Jonathan Sacoor/OEH

Jonas De Smet/KAAG

Sven Van Den Bergh/AVKA

Bouchikhi gaat nogmaals zijn kans op 10.000m

Soufiane Bouchikhi – Foto: Golazo

Ook het team voor de European Cup 10.000m is bekendgemaakt. Er zullen komende zaterdag in totaal zes Belgen deelnemen met twee speerpunten, zijnde Soufiane Bouchikhi bij de mannen en Nina Lauwaert bij de vrouwen. Voor Bouchikhi wordt het zijn laatste kans om de scherpe WK-limiet van 27’40″00 te behalen. Het is de derde 10.000m-wedstrijd waaraan hij zich waagt in 2019. In Stanford stapte hij uit en op de Diamond League in Stockholm finishte de Belgische veldloopkampioen na 28’20″97.

 

Mannen   
 Michael Somers (LYRA)
 Soufiane Bouchikhi (RFCL)
 Valentin Poncelet (USBW)

 

Vrouwen   
 Hanna Vandenbussche (AVR)
 Karen Van Proeyen (ROBA)
 Nina Lauwaert (ROBA)

Vidts en Pittomvils leiden eerste team voor Europabeker meerkamp

Vanaf vrijdag mag België voor het eerst aan de bak op de Europabeker meerkamp in de second league. In het Portugese Ribeira Brava zijn van 5 tot en met 7 juli clubgenoten Noor Vidts en Niels Pittomvils de speerpunten van respectievelijk het mannen- en vrouwenteam. Vidts neemt weinig rustpauze na haar stevig PR van  6.194 punten in Tenerife op 8 en 9 juni. Pittomvils werkte op 25 en 26 mei de meerkamp in Götzis af en totaliseerde toen 7.510 punten.

Mannen  
 Niels Pittomvils (VAC)  
Sander Maes (AVT)  
 Stijn Dom (ATAC)  
Willem Geuskens (LYRA)  

 

Vrouwen   
Cassandre Evans (HUY)  
 Noor Vidts (VAC)  
 Sietske Lenchant (ROBA)  
 Yoika De Pauw (STAX)