Onze ondervoorzitter Jasper Jacobs is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de Nikon Press Photo Awards. De 29-jarige freelancer voor Belga won vorig jaar zowel de prijs voor beste sportfoto, als de publieksprijs. Gisteren was Jacobs opnieuw de beste in de publieksprijs met zijn beeldenreeks getiteld “De 7 werken van Nafi Thiam”. Ook vorig jaar won hij met een foto van de meerkampster, genaamd “De Lauwerkrans van Nafi Thiam”.

Maar liefst 88 professionele persfotografen namen deel aan de 12de en vernieuwde editie van de Nikon Press Photo Awards. Onze ‘eigen’ Jasper Jacobs was één van die 88 fotografen. Jacobs miste de voorbije jaren haast geen enkel groot atletiekkampioenschap, maar is onder meer ook actief in de voetbal- en wielerwereld. De kersverse vader covert naast sport ook politiek.

Jacobs aan het werk op het EK voor junioren in de zomer van 2017 in Grosseto – Foto: Erik Van Leeuwen

Hieronder enkele pareltjes die onze ondervoorzitter trok de afgelopen jaren.