Home » Nieuws » Nationaal » Eline Berings haakt geblesseerd af voor Glasgow
Eline Berings op het voorbije WK indoor in Birmingham - Foto: Erik Van Leeuwen

Eline Berings haakt geblesseerd af voor Glasgow

De Belgische delegatie voor het EK indoor zal zonder Eline Berings afreizen naar het Schotse Glasgow. Berings haakt af door een blessure. Berings heeft een scheurtje in haar meniscus opgelopen. Voor de ondertussen 32-jarige atlete zou het EK indoor haar 25ste internationaal kampioenschap worden. De hordeloopster werd in 2009 nog Europees kampioen in zaal. Dafne Schippers is voorlopig onzeker voor Glasgow na een val tijdens een training.

Eline Berings snelde op de IFAM Indoor nog naar de EK-limiet op de 60m horden. Na afloop van die limietrace klonk de Gentse hordeloopster erg gretig. Op het BK Indoor zette ze die gretigheid kracht bij, aangezien er duidelijk nog ruimte voor verbetering was. Helaas zal van die verbetering geen sprake zijn in Glasgow. Op het BK indoor liep de atlete met een stevig ingepakte enkel.

“Ik heb de voorbije winter heel wat last gehad aan mijn achillespees. Na het BK kwam daar echter last aan de knie bij. Deze week is die last verergerd. Het gaat om een scheurtje in mijn meniscus. Morgen ga ik onder het mes, om hopelijk zo snel mogelijk terug te kunnen trainen. Het gaat om een kleine ingreep, helaas komt Glasgow te vroeg”, klinkt het bij Berings.

Dafne Schippers onzeker na val op training

De Nederlandse sprintkoningin Dafne Schippers zit met vraagtekens in de aanloop naar het EK. Schippers kwam afgelopen vrijdag lelijk ten val op training en moest sindsdien al haar trainingen schrappen. De 26-jarige sprintster laat uitschijnen dat haar deelname voorlopig niet in het gedrang komt, al is er van een ideale voorbereiding absoluut geen sprake.

Eén reactie

  1. Michiel Willaert

    Schippers is van de trap gevallen. Daardoor starttraining afgebroken.