Home » Nieuws » Internationaal » Nederlander Richard Douma wordt opgevist voor halve finales 1.500 meter
Foto: Bjorn Paree (https://www.oypo.nl/running)

Nederlander Richard Douma wordt opgevist voor halve finales 1.500 meter

Richard Douma is door de IAAF opgevist voor de halve finales van de 1.500 meter. Hij liep op minder dan 50 meter van het einde in een bijzonder goede uitgangspositie, maar ging toen tegen de grond.

Omdat Douma door niemand geduwd werd en zelf de Oegandees Ronald Musagala op de hielen tikte, zag het er in eerste instantie niet naar uit dat klacht indienen zinvol was. De Nederlandse Atletiekunie oordeelde echter dat de Oegandees hem de pas afsneed en vroeg diens diskwalificatie.

De wedstrijdjury gaf de Nederlanders gelijk, in die zin dat Douma ook volgens hen serieus gehinderd werd. Hij werd opgevist. Ze besliste echter om Musagala niet uit te sluiten, en dus staat er morgen een extra atleet in de halve finales.

Geef een reactie