De Europese atletiekfederatie heeft gisteren bevestigd dat Parijs in 2020 de Europese outdoorkampioenschappen zal organiseren. Opvallende wijziging: het EK vindt niet langer in aanloop naar de Olympische Spelen plaats, maar enkele weken nadien.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat Parijs uit de bus zou komen. De ‘lichtstad’ was de enige kandidaat, nadat het Georgische Tbilisi enkele maanden geleden had afgehaakt. In 1938 stond Parijs al eens volledig in het teken van atletiek, toen ging het EK in voorstad Colombes door. Dit keer is het strijdtoneel het Charlétystadion, waar zo’n 20.000 toeschouwers kunnen plaatsnemen.

De organisatie zal beroep kunnen doen op de ervaring van het op poten zetten van de Diamond League-meeting, waarvoor men elk jaar in hetzelfde stadion verzamelt. Wat de datum betreft is men dan weer wel aan haar proefstuk toe. In een olympisch jaar vond het EK de vorige edities nog vóor de Spelen plaats, in 2020 wordt de krachtmeting uitgesteld tot enkele weken nadien. De Europese kampioenschappen staan in Parijs van 26 tot 30 augustus op het programma, maar eerst is volgend jaar Berlijn nog aan de beurt!