De Jamaicaanse topsprinter Usain Bolt wordt de grote trekpleister van de Diamond League-meeting van Parijs, die op 6 juli plaatsvindt. De zesvoudige olympische kampioen komt er aan de start van de 200 meter. ‘Met Bolt weten we dat het Stade de France makkelijk vol komt te zitten’, aldus organisator Laurent Boquillet. “Om Bolt te strikken, moesten we 300.000 dollar neertellen, zijn gebruikelijk tarief.”

Foto: EPA
Foto: EPA
Bolt neemt het in Parijs op tegen publiekslieveling Christophe Lemaitre. De Fransman is Europees kampioen op de 100 meter en dus een geduchte tegenstander voor The Lightning Bolt. De Diamond League strijkt neer in de Franse hoofdstad, een maand voor het wereldkampioenschap in Moskou.
De ‘Meeting Areva’ van Parijs is de negende manche van de Diamond League. De Diamond League wordt zoals gewoonlijk afgesloten met de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijn-stadion. Dit jaar staat de Memorial op 6 september op het programma en het zal ongetwijfeld weer een spetterende avond worden.