diamond leagueNa de Diamond League manche op donderdag in Lausanne, stond er een tweede Europese op drie dagen tijd gepland. In Parijs was het uitkijken naar Usain Bolt op de 200m – hij kon dit jaar nog niet echt overtuigen, hoewel zijn concurrenten dat wel deden – en thuisloper Mahiedine Mekhissi op de 3000m steeple. Deze laatste poogde een aanval op het Europees record op de 3000mst.

Het was Usain Bolt die alle show stal in het Stade de France. Met overtuigende winst op de 200m in 19″73, een wereldbestejaartijd, gaf hij zijn Amerikaanse concurrenten Gay, Powell en Gatlin lik op stuk. Bekijk zijn wedstrijd hieronder.

Het stadion was kort daarvoor al even ontplofd. Fransman Mahiedine Mekhissi snoepte op de 3000m steeple het Europees record van zijn landgenoot Bob Tahri. De 28-jarige Mekhissi zette de nieuwe recordtijd op 8’00″09. Dat was evenwel net niet voldoende voor winst. Zijn Keniaanse maatje Ezekiel Kemboi won immers de wedstrijd in 7’59″03.

Er kwam in Parijs, net als in Lausanne, geen enkele Belg aan de start van het hoofdprogramma.

Een uitgebreid verslag leest u hier.

 

was