Nafissatou Thiam begon deze ochtend aan haar vijfkamp op het EK indoor in Praag. Ze begon haar dag met een evenaring van haar PR op de 60 meter horden en sprong in het hoogspringen een ietwat teleurstellende 1m89. Maar in het kogelstoten maakte Thiam heel wat goed, met 14m80 verpulverde haar indoorrecord en komt ze nu echt wel in aanmerking voor een medaille. Met enkel nog het verspringen en de 800 meter staat ze nu eerste met 2976 punten. Johnson Thomson volgt op 35 punten. Maar het is nog lang niet zeker dat Thiam een medaille haalt want de top vijf staat nog binnen de 64 punten. In het verspringen is ze met haar 6m34 op papier de op twee na sterkste, dus daar is de kans klein dat ze al van het podium gestoten wordt. De 800m daarentegen is met voorsprong haar minste nummer en dus wordt het nagelbijten tot op het einde. De 22-jarige Britse Johnson Thompson is nationaal recordhoudster in het verspringen met een onwaarschijnlijke 6m93 en loopt ook nog eens een straffe 800m in 2’07 en lijkt dus zonder ongelukken niet van het goud te houden.

Bekijk hieronder de tussenstand na drie onderdelen.

Knipsel