Yelena Isinbayeva ging er een jaartje tussenuit met de zwangerschap van haar eerste spruit. Intussen is de Russische polsstokspringster terug helemaal klaar om de trainingen aan te vatten richting de Spelen van Rio in 2016.

Isinbayeva beviel eind juni van haar eerste dochter. In maart zou de wereldrecordhoudster al mikken op het EK indoor in Praag. Over haar ambities richting Rio bleef het vooralsnog stil, maar niemand twijfelt eraan dat de “tsarin” ook daar vol voor een gouden medaille gaat. “Yelena is haar motivatie nog lang niet verloren”, klonk haar coach, Yevgeny Trofimov.

Met de geboorte van haar dochter verbleef de 32-jarige Isinbayeva in Monaco, maar bij het hervatten van de trainingen zou ze terug verhuizen naar haar thuisstad, het Russische Volgograd.

Isinbayeva, intussen 32 jaar, is houdster van het outdoor wereldrecord met 5m06, intussen al vijf jaar oud. Ze heeft bovendien de 11 beste sprongen in de geschiedenis op haar naam staan. De Russische won al goud op de Spelen in Athene en Peking. In Londen in 2012 bleef ze op brons steken. Ondanks het missen van de eerste stek in Londen, keerde Isinbayeva een jaar later snoeihard terug, door in eigen land met de wereldtitel te gaan lopen.