Paula Radcliffe heeft aangekondigd dat ze in september zal deelnemen aan een 10km-stratenloop in Worcester. Het wordt haar eerste wedstrijd sinds ruim twee jaar.

Radcliffe bevestigde op maandag haar deelname aan de Worcester City 10km, die doorgaat op 21 september en georganiseerd wordt door Steve Cram, voormalig 1500m-wereldrecordhouder en gekend BBC-sportcommentator.

Voor Radcliffe, wereldrecordhouster op de marathon, wordt het een eerste wedstrijd sinds lang. Na de halve marathon van Wenen in 2012 werd ze geopereerd aan de voet. Toch is de 40-jarige Radcliffe het racen allerminst verleerd. Ze kondigde bovendien aan dat ze mikt op de marathon van Londen (waar ze in 2003 het wereldrecord liep) van volgend jaar. “De wedstrijd in Worcester moet me terug dat wedstrijdgevoel geven in de opbouw naar Londen”, aldus Radcliffe.