Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Vandaag gaat in Ninove het Vlaams Kampioenschap Alle Categorieën door. Enkele namen zullen er ongetwijfeld bovenuit steken. Zo wordt het uitkijken naar Jan Van Den Broeck op de 800m en Dario de Borger op de 110m. Ook aan Bram Ghuys in het hoogspringen en Jeroen Vanmulder in het verspringen valt allicht weinig te beginnen. Barbara Maveau en Sigrid Van den Bempt zijn de sterke dames in Ninove. Ook Eline Berings verschijnt er aan de start, zij het zonder horden, op de vlakke 100m. Ook Axelle Dauwens ruilt de horden voor een vlakke baanronde.

Enkele mooie duels vallen bij de dames te verwachten op de 800m (Vangansbeke, Parewyck, Eykens), op de 100m (Berings, Desondre, Rutjens, Van Den Hende) en in het verspringen (Leemans, Maudens, Blommaert,  Vercruysse). De Roeselaarse Sofie Gallein wordt op de steeple gegangmaakt door clubgenote Veerle Dejaeghere richting de EKU23-limiet.

Bij de heren worden spannende wedstrijden verwacht op 5000m (Hendrikx, Garain, De Bock), de 400mH (Rummens, Vanhaeren, Heggen) en de vlakke 400m (Bouckaert, Thys, Matthys).

Een uitgebreide voorbeschouwing vindt u op de site van de Vlaamse Atletiekliga.

Alle deelnemers voor vandaag vindt u hier.

Live results vindt u op dit adres.

U kunt uiteraard ook meetweeten. Heeft u zelf nieuws, gebruik dan bij voorkeur de hashtag #kvvac