Vrijdag loopt Eline Berings op de openingsdag van het EK voor de knikkers op de 60 meter horden. Woensdagochtend is ze met de Belgische delegatie op het vliegtuig gestapt richting Göteborg. “Ik ben klaar”, windt Berings er geen doekjes om.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

“Ik heb een heel goeie voorbereiding gehad. De 8″07 die ik in mijn laatste wedstrijd liep was natuurlijk niet top, maar ik was ziek en kan er dus best mee leven”, zegt Berings vol vertrouwen. “In mijn andere races liep ik rond de acht seconden en eindigde ik altijd in de top 3. Dan hoor je me niet klagen. De laatste week had ik op training een heel goed gevoel, ik ben weer topfit.”Op het EK 2009 in Turijn beleefde Eline Berings haar moment de gloire met een gouden plak en een nationaal record.


“Ik voel me sterker, beter en sneller dan toen. Nu loop ik op een slechte dag 8″07, toen op een goeie.”

“Of ik m’n toptijd van 7″92 aankan? Hij heeft nu lang genoeg gestaan en met de adrenaline van zo’n EK moet dat kunnen, maar ik wil vooral genieten en drie topkoersen lopen.”

Lees verder op Sporza