Regerend olympisch kampioene op de 800m Athing Mu zal haar titel deze zomer  niet kunnen verdedigen. Een valpartij in de finale van de Amerikaanse trials maakte een eind aan haar olympische ambities.

Athing Mu kwam in de finale na 200 meter in botsing met een andere loopster in de drukte halverwege het veld. Op het moment dat Mu overeind kwam, was haar kans op een  top-3 klassering gevlogen. Mu kwam als laatste over de finish. De drie beschikbare olympische tickets gaan naar Nia Akins, winnaar in een pr van 1:57”36, Allie Wilson (1:58”32) en Juliette Whittaker (1:59”45).

Voor Mu, de olympisch kampioene van 2021 en wereldkampioene van 2022, waren de Trials de eerste wedstrijd van het seizoen, nadat ze in het voorseizoen geplaagd werd door een blessure aan de hamstrings.

Piepjonge Wilson geeft visitekaartje af

Op de 400m plaatsten Quincy Hall (44”17), Mike Norman (44”41) en Chris Bailey (44”42) zich voor Parijs. De revelatie van de Trials, de pas 16-jarige Quincy Wilson, moest in de finale genoegen nemen met de zesde plaats in 44”94. Wilson was in de halve finale naar een nieuw junioren wereldrecord (44”94) gesneld. In de VS gaan stemmen op om het supertalent op te nemen in de ploeg voor de 4x400m. Daarmee zou Wilson de jongste mannelijke atleet ooit worden op de Spelen.

“Ik kan niet teleurgesteld zijn in wat ik in deze finale heb gedaan”, sprak Wilson na afloop, ondanks het mislopen van directe olympische kwalificatie. “Ik heb deze week drie keer onder de 45 seconden gelopen.”

Op de zevenkamp verzekerde Anna Hall zich met een puntentotaal van 6641 van de eerste plaats. Dat resultaat is de vierde beste prestatie dit seizoen op de meerkamp, achter Nafi Thiam, Anouk Vetter en Auriana Lazraq Khlass.

Grant Holloway gaf maandag in de eerste ronde van de 110m horden meteen zijn visitekaartje af. De drievoudig wereldkampioen raffelde zijn race af in 12”92, een beste wereldjaarprestatie. De halve finales en finale zijn donderdag, als de Trials in Eugene worden hervat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in