Noah Lyles, Kenny Bednarek en Fred Kerley zijn de drie namen die voor Team USA op de Olympische Spelen starten op de 100m. Lyles won zondag in Eugene de Trials in 9”83, een evenaring van zijn persoonlijk record.

Net als een dag eerder Sha’Carri Richardson, wist ook de regerend wereldkampioen 100m bij de mannen zijn startbewijs voor Parijs veilig te stellen. Met gemak, want nog voor de finish kon Noah Lyles al aan zijn feestje beginnen.

Lyles had in Eugene de toernooimodus te pakken en toonde zich in elke ronde de snelste. In de heats noteerde hij 9”93, in de halve finale stormde hij geholpen door meewind naar 9”80 (+3,0 m/s) en maakte in de finale het karwei vakkundig af met 9″83.

Ook Kenny Bednarek (9”87) en Fred Kerley (9”88), de nummers 2 en 3 in de finale, gaan we in Parijs terug zien op de 100m.

En dus niet Christian Coleman, vierde in de finale met 9”93. De wereldkampioen van 2019 kende in de finale de beste start van iedereen, maar viel buiten de top-3. Mogelijk dat Coleman in Parijs wel mag uitkomen op de estafette.

Brooke Andersen niet naar Olympische Spelen

De grootste verrassing van de dag was er in het kogelslingeren, waar de wereldkampioen van 2022  Brooke Andersen zich niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Niemand slingerde de kogel dit seizoen verder dan Andersen (79″92), maar in de finale noteerde ze geen enkele geldige worp. Annette Echikunwoke (74m68) won voor DeAnna Price (74m53) en Erin Reese (71m21).

Ook in het polsstokhoogspringen werden zondag de startbewijzen voor Parijs verdeeld. Sam Kendricks won met een hoogte van 5m92, voor Chris Nilsen en Jacob Wooten (beide 8m87).

Op de 400m bij de vrouwen ging de winst naar Kendall Ellis, haar 49”46 was een nieuw persoonlijk record. Aaliyah Butler (49”71) en Alexis Holmes (49”78) bezetten de andere podiumplaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in