Jochem Vermeulen zorgt voor dé verrassing van dit EK door het zilver te grijpen in de 1500m-finale. Vermeulen zat in de laatste 100m nog in het midden van het pak en demonstreerde daarna een dijk van een eindsprint. Hij eindigde na Jakob Ingebrigtsen in een nieuw PR van 3’33”30. Ruben Verheyden kwam op het einde ook nog ongelofelijk dichtbij. Hij strandde op 6 honderdsten van het brons en kan zich gelukkig optrekken aan de olympische limiet.

Elk kampioenschap komt er wel eens een verrassing uit de bus. Ook in Rome, ondertekend: Jochem Vermeulen. De 1500m-specialist toonde net als Ruben Verheyden strijdlust in de aanvangsfase. Het duo zette zich vooraan en controleerde de race.

Na 800m waren Vermeulen en Verheyden naar de achtergrond verdwenen. Daar bleven ze zitten tot pakweg de laatste 300m. Het duo probeerde op te schuiven, maar dat bleek een lastige klus. In de laatste rechte lijn staken ze beiden nog een laatste cartouche af. Verheyden probeerde het eerst langs binnen, Vermeulen koos de buitenkant. Dat bleek de juiste beslissing te zijn. Vermeulen ging iedereen, met uitzondering van Jakob Ingebrigtsen voorbij en pakte op fantastische wijze het zilver in 3’33”30, de tweede Belgische tijd ooit en goed voor de olympische limiet. Verheyden was eveneens op kruissnelheid in de laatste meters en kwam nog waanzinnig dichtbij op het brons. Hij kwam echter zes zure honderdsten te laat over de streep en werd vierde. De Olympische limiet is een kleine troost.

Foto: Erik van Leeuwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in