Tim Van de Velde is niet ongeschonden uit de reeksen van de 3.000m steeple gekomen. De snelste Belg van dit seizoen op de hindernissen kwam na één kilometer stevig ten val en kon de wedstrijd niet uitlopen. Inmiddels kent hij het verdict en dat is niet mals: een sleutelbeenbreuk en schouderbladfractuur. Daardoor mag er een kruis gemaakt worden over een eventuele deelname aan de Olympische Spelen.

Na een moeilijk 2023 was Tim Van de Velde opnieuw op de goede weg. Hij bleef gespaard van grote blessures en dat betaalde zich uit. Van de Velde liep in Huelva naar de vierde Belgische tijd aller tijden en kreeg de olympische limiet in het vizier.

Het EK in Rome was een eerste goede kans om zijn hoogvorm te tonen aan het grote publiek en het kampioenschap moest hem dichter bij zijn olympische droom brengen. De harde realiteit is het omgekeerde, want Van de Velde is plots mijlenver verwijderd van de Olympische Spelen. Hij kwam stevig ten val bij het overschrijden van de balk en kon niet meer verder. Een medische check-up zorgde voor een pijnlijk verdict. De atleet van Duffel heeft zijn sleutelbeen gebroken en ook zijn schouderblad bleef niet gespaard tijdens de val, dat maakte de steepleloper zelf bekend op zijn sociale media.

Met tranen in de ogen vertelde hij dat er bijgevolg ook een streep door de Olympische Spelen in Parijs mag.

Rémy Schyns haalde door een misstap in de waterbak evenmin het einde van de 3.000m steeple. Hij komt er wel beter vanaf. Hij verlaat Rome met een spierscheur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in