We krijgen straks een 110m hordenfinale met daarin twee Belgen. Michael Obasuyi liep eenvoudig naar de tweede plaats in 13”31 waardoor hij rechtstreeks zeker was. Elie Bacari liep een reeks later, ondanks dat hij bijna een ‘DQ’ achter zijn naam kreeg, naar een nieuw PR van 13”44. Hij moest de verliezende tijden afwachten maar zijn tijd bleek voldoende te zijn. De finale vindt later vanavond plaats.

Michael Obasuyi trok als de snelste Europese man van het seizoen naar dit EK in Rome. Hij kon dus niet anders dan dromen van een finaleplaats. Voor Elie Bacari lag dat net iets anders. Hij verzekerde zich pas op het nippertje van dit kampioenschap en is nog maar een new kid on the block. En toch zien we ze later vanavond allebei terug in de finale, de eerste EK-finale voor beide in openlucht.

Obasuyi was de eerste die zijn finaleticket afdwong. Hij moest weinig moeite doen om bij de eerste twee van zijn reeks te geraken, wat rechtstreeks zekerheid gaf op de volgende ronde. De manier waarop hij naar 13″31 liep, elf honderdsten boven zijn PR, zegt veel.

Even later volgde Bacari in zijn spoor, al maakte die het tweemaal spannend. Eerst door een valse start te veroorzaken, al mocht hij na een gele kaart opnieuw in de blokken kruipen. Tien horden later maakte hij het nogmaals spannend door nipt als vierde over de eindmeet te komen. Hij moest dus de verliezende tijden afwachten al stond hij er met een nieuw PR van 13″44 heel goed voor.

Uiteindelijk bleek zijn eindtijd voldoende te zijn. Om 22u18 zien we ze beide terug.

Foto: Erik van Leeuwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in