In de EK-finale van de 1500m zien we geen Elise Vanderelst terug. De CABW-atlete had lang uitzicht op een finaleplaats, maar in de afsluitende 200m ging het licht uit. Ze verloor in geen tijd terrein en viel terug naar plaats negen. Enkel de eerste zes kregen een finaleticket toegestopt.

Het zag er lange tijd goed uit voor Elise Vanderelst in de reeksen van de 1500m. Vanderelst moest wel even haar krachtenarsenaal uitputten om voorin te geraken maar slaagde in haar opzet. Ze vatte vervolgens voorin post en hield haar plaats goed vast.

Vanderelst liep bij het ingaan van de laatste ronde nog steeds in de top zes, goed voor kwalificatie voor de finale. Met nog 200m te gaan viel de Belgische recordhoudster in geen tijd plots compleet terug. Uiteindelijk bolde ze als negende over de streep in 4’11″03 waardoor ze de finale kon vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in