De atletiekmeeting in het Franse Montreuil vandaag mocht vier Belgen ontvangen. Ondanks een mooie eerste plaats voor Anne Zagré en Delphine Nkansa, werden er geen records gelopen. Een lichte tegenwind strooide roet in de limieten van onze Belgische afgevaardigden.

Elie Bacari mocht als eerste van wal steken in Montreuil. Met 13″70 bleef hij een eind verwijderd van de EK-limiet van 13″46. Een licht teleurgestelde Bacari maakte wel een betere start dan in Kessel-Lo afgelopen weekend, maar hoopt vooral dat hij dat EK-ticket snel in ontvangst kan nemen. Dat vertelde hij na afloop bij de collega’s van Agones-media.

Delphine Nkansa en Anne Zagré finishten allebei mooi eerste in de 100m en 100m horden, maar vooral Zagré bleef ver boven haar persoonlijk record. Ze haalde vorige zondag al de EK-limiet, maar wijdde haar mindere dag vooral aan een slechte start en enkele foutjes onderweg. Zagré kaapte uiteindelijk de eerste plaats weg in 13″22. Nkansa opende haar seizoen in een mooie tijd van 11″35.

Ruben Verheyden mocht ten slotte als laatste aan de bak op de 1500m. Hij viel net buiten de top drie met 3’37”87. Verheyden liep begin vorige maand een blessure op en dient zijn puzzelstukjes aldus opnieuw te leggen om zijn doelen voor dit jaar alsnog te behalen. Hoewel de pupil van Kim Barbé voorlopig reeds geplaatst is voor de Olympische Spelen via de wereldranking hoopt hij de de komende weken de rechtstreekse limiet van 3″33’50 te lopen. Hij krijgt daarvoor dit weekend een nieuwe kans in Rehlingen, waar hij Jochem Vermeulen en Thomas Vanoppen treft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in