Na een blessure opnieuw de spikes aantrekken kan een stressfactor zijn voor atleten. Het agressieve karakter van spikes vraagt dan ook meer van het lichaam dan lopen op een doorsnee loopschoen. De zogenaamde ‘splats’ kunnen deze barrière verkleinen. Het zijn omgebouwde loopschoenen die voorzien zijn van een spikeplaat. Lees er hier meer over.

Voor comfort zorgen zit niet meteen in het takenpakket van een spike. Spikes moeten in het algemeen vooral licht, direct en snel zijn. Zet ze naast een doorsnee loopschoen en je merkt een groot verschil op vlak van stabiliteit en stevigheid. Atleten die vaak op spikes trainen of blessuregevoelig zijn, kunnen daardoor sneller in de lappenmand belanden.

Wie toch enigszins de troeven van een spike wil en tegelijk enige voorzichtigheid wil inbouwen, vindt in ‘splats’ een goed alternatief. ‘Splats’ zijn niet nieuw. Het zijn omgebouwde lichte loopschoenen die voorzien zijn van een spikeplaat. Ze combineren het comfort van een loopschoen met de tractie van een spike en zijn veelal makkelijker te combineren met steunzolen.

Onder andere Noor Vidts en Eilish McColgan gingen in het verleden door blessureperikelen al langs bij Runners’ lab om ‘splats’ te laten maken.

Heb jij hier ook interesse in? Klik dan snel door op deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in