Noor Vidts trok afgelopen weekend naar Tenerife en opende het seizoen veelbelovend tijdens een halve zevenkamp. Dai Keïta verzekerde zich op het Spaanse eiland van deelname aan het WK junioren eind augustus. Ook Laura Van den Brande, Sennah Vanhoeijen en Laura Ooghe kwamen in actie in Arona.

Fernando Oliva en zijn trainingsgroep zijn vaste klant op de meerkamp van Arona. Ook dit jaar waren Vidts en co. van de partij in Tenerife. Junior Dai Keïta ontpopte zich tot de uitblinker van de Belgische delegatie. Hij scoorde op zijn tienkamp 7.397 punten en liet de limiet voor het WK junioren zo 231 punten achter zich. Drie persoonlijke records op dag één – 7m01 in het verspringen, 13m26 met de kogel en 49″51 over één baanronde – speelden een belangrijke rol in zijn kwalificatie. Op dag twee voer Keïta het schip veilig de haven binnen en zette hij met de discus nog een vierde PR van 42m38 neer. Hij is na Ides Verhulst, Lola Lepère en Ylio Philtjens de vierde Belgische juniore die reisadvies voor de Peruviaanse hoofdstad mag gaan inwinnen.

Noor Vidts beperkte zich net als vorig jaar tot een paar uitgekozen proeven en opteerde bij haar seizoensopener voor de volledige eerste dag van de zevenkamp. Op de hoge horden klokte Vidts 13″31, slechts veertien honderdsten boven haar PR en sneller dan haar beste prestatie van vorig jaar. In het hoogspringen evenaarde de tweevoudige indoorwereldkampioene haar recordhoogte door over 1m84 te zweven. Het kogelstoten leverde een worp van 13m85 op en de 200m werkte Vidts af in 24″54. Laura Van den Brande en Sennah Vanhoeijen eindigden als achtste en negende in de eindstand van de volledige zevenkamp dankzij nieuwe recordscores van 5.677 en 5.554 punten. De beloftes verbeterden allebei hun record in het kogelstoten (respectievelijk 12m69 en 12m73) en de afsluitende 800m (respectievelijk 2’19″15 en 2’24″35). Van den Brande voegde daar ook nog eens persoonlijke records van 1m78 in het hoog- en 5m89 in het verspringen aan toe. Eerstejaarsjuniore Laura Ooghe – vorig jaar op het EYOF als verspringster – kwam bij haar eerste senioren-zevenkamp tot 4.690 punten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in