Dylan Borlée heeft op de Tom Jones Memorial in Gainesville, Florida de beste seizoensstart uit zijn carrière gemaakt. Met 45″67 werd hij algemeen negende in een indrukwekkend deelnemersveld. Camille Laus moest zich tevreden stellen met 54″13.

Een dikke maand geleden verlengden de Belgian Tornados op het WK indoor in Glasgow met veel klasse hun wereldtitel op de 4x400m. Een gouden medaille geeft duidelijk vleugels want na Jonathan Sacoor twee weken geleden stormt nu ook Dylan Borlée met een knaller het zomerseizoen in. Borlée zit momenteel in de VS en opteerde ervoor om samen met heel wat Amerikaanse sterren te openen op de Tom Jones Memorial in Gainesville.

Onze landgenoot was er meteen goed voor een knappe chrono. Hij werkte de baanronde af in 45″67 en maakt zo met afstand zijn beste seizoensstart ooit. Nooit eerder dook hij in zijn eerste wedstrijd al onder de 46 secondengrens. Vorig jaar deed Borlée behalve zijn PR van 45″06 slechts vier keer even goed of beter. In de algemene rangschikking na vier reeksen kwam hij op plaats negen terecht, maar met olympische medaillewinnaars als Alison Dos Santos en Bryce Deadmon voor hem was dat een sterke prestatie. Langs vrouwelijke kant kwam Camille Laus in actie. Voor haar was een bescheiden 54″13 weggelegd.

Foto: Jolien De Bock
Borlée was niet de enige atleet die al vroeg op het seizoen op de afspraak was. De 22-jarige Amerikaanse Jacious Sears verpulverde haar PR op de 100m en bracht het naar 10″77. Nia Ali, de wereldkampioene van 2019 op de 100m horden, ging afgelopen nacht eveneens verschroeiend hard met 12″44 als eindresultaat. Thonea Marshall kon aanklampen, maar moest uiteindelijk een honderdste toegeven. Noah Lyles en Grant Holloway hadden geen knaltijd nodig om te mogen zegevieren op de respectievelijke 100m en 110m horden. Lyles bleef nipt boven de 10-secondengrens. Holloway liep met tegenwind naar 13″21. Een dag eerder verraste Courtney Lindsey met een beste wereldjaarprestatie van 19″88 op de 200m.
Dé prestatie van het weekend kwam wellicht van de hand van Yaime Perez. De Cubaanse wierp haar discus in Ramona naar een ongelofelijke 73m09, waarmee ze zich negende aller tijden mag noemen. Perez, in 2019 goed voor de wereldtitel, had nog nooit eerder de kaap van de 70m gerond, maar beleefde de wedstrijd van haar leven. Ze opende haar wedstrijd al met een PR van 71m96, om vervolgens nog 73m09 en 71m59 op het scorebord te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in