Terwijl komend weekend in het Waalse Louvain-la-Neuve het BK indoor gepland staat, streden donderdagochtend aan de andere kant van de wereld atleten in openlucht. In het Australische Melbourne stond Robin Hendrix als enige Belg aan de start van de Maurie Plant Meet, de eerste Continental Tour Gold meeting van het jaar. Hij snelde er naar een derde plaats op de 5.000 meter.

Robin Hendrix was als enige Belg afgezakt naar Australië voor de eerste meeting van de World Athletics Continental Tour Gold. Op de 5000m liep hij naar een derde plaats in een tijd van 13’19”97. Dat is 5 seconden en 65 honderdsten trager dan zijn persoonlijk record van vorig jaar in Oordegem. De nationale indoorkampioen van 2020 moest enkel twee Australiërs laten voorgaan. Jack Rayner was de snelste van het pak in 13’16”34, Matthew Ramsden liep naar een chrono van 13’17”22. Hij pakt met deze derde stek en vierde chrono ooit belangrijke punten voor de World Ranking. Ook het EK-minimum van 13’20 moest eraan geloven, al was Hendrix sinds zijn wedstrijd in Oordegem al zeker van zijn plaats.

Hendrix zijn Australisch avontuur zit er voorlopig nog niet op. Over drie dagen trekt de atleet van het Runners’ lab Athletics Team nog wat zuidelijker voor een race op de weg.

Thuisoverwinningen voor McSweyn en Olyslagers

Op de Engelse mijl liep de Australische recordhouder Stewart McSweyn nipt sneller dan de wereldkampioen op de 1500m uit 2022, Jake Wightman. Met zijn 3’52”11 was de Brit 11 honderdsten van een seconde trager dan de 3’52”00 van McSweyn. De nog maar zeventienjarige Australiër Cameron Myers vervolledigde het podium in een 3’52”44.

Ook Nicola Olyslagers plezierde het publiek. De Australische hoogspringster, die dit jaar al goed was voor een sprong over 2m03, geraakte dan wel niet over 2m. Haar sprong over 1m99 was wel goed genoeg voor een eenvoudige overwinning. Erin Shaw pakte de tweede plek met een sprong over 1m84 en vormde dus geen bedreiging voor de Australische recordhoudster.

De Continental Tour Gold gaat verder op 14 april met een meeting in Botswana. Daarna volgen nog 10 meetings.

Ben je gepassioneerd door atletiek en wil je meewerken aan het verspreiden van het allerlaatste atletieknieuws? Lees hier hoe jij ons kan versterken!

Foto: Jeroen De Meyer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in