Kelvin Kiptum is in Kenia op 24-jarige leeftijd overleden. De wereldrecordhouder op de marathon kwam samen met twee inzittenden in een auto-ongeluk terecht. Dat meldde het lokale The Standard Digital als eerste en werd vervolgens door zijn omgeving bevestigd. Eén van de passagiers was trainer Gervais Hakizimana, ook hij overleefde het ongeluk niet.

Onwaarschijnlijk droevig nieuws vanuit Kenia. Kelvin Kiptum is op 24-jarige leeftijd overleden in een auto-ongeluk in de buurt van Eldoret. De wereldrecordhouder op de marathon laat een vrouw en twee kinderen na.

In een veel te korte carrière verlegde Kiptum de grenzen van wat voor zijn komst mogelijk werd geacht. Zijn drie marathons behoren tot de zeven snelste tijden ooit gelopen. Als een drietrapsracket kwam Kiptum in 2022 in Valencia binnen met het snelste marathondebuut ooit (2u01:53), naderde hij tot op zestien seconden van Kipchoge’s wereldrecord (2u01:25) en nam hij ten slotte de kroon over met een nooit eerder vertoonde 2u00:35. Zijn volgende stap – de grenzen van de mens herdefiniëren door onder de 2-uursgrens te duiken – zal Kiptum helaas nooit meer zetten.

Rust in vrede Kelvin.