In Sevilla heeft Juliette Thomas deze ochtend een straffe halve marathon uit de benen geschud. Zo straf zelfs dat de DAMP-atlete zich verzekerd heeft van deelname aan het EK in Rome. Door haar chrono van 1u10:16, een verbetering van haar PR met twee minuten, schuift Thomas op van de zesde naar de tweede plaats op de Belgische ranglijst aller tijden.

Juliette Thomas was één van de opvallende afwezigen op de EnergyVision CrossCup in Hannuit. De 23-jarige afstandsloopster stond er nochtans gunstig voor in het algemeen klassement, maar had duidelijk andere prioriteiten. Op de weg zo blijkt.

Ze ruilde eerder dit jaar al het veld in voor de weg met een mooie 32″38 op de 10 kilometer als resultaat. Zondagochtend stond Thomas aan de start in Sevilla voor haar eerste halve marathon van het jaar. Haar PR op deze afstand stond sinds vorig jaar op 1u12:13, maar die chrono kan na vandaag de prullenbak in. In de Spaanse straten liep de jonge atlete namelijk naar een tijd van 1u10:16. Naast een nieuw PR steekt Thomas ook een ticket voor het EK in Rome op zak. Daarvoor was 1u10:30 nodig.

De enige landgenote die in het verleden ooit sneller liep was Marleen Renders. Rendes deed in 2002 met 1u08:56 nog ruim een minuut beter.