Michael Obasuyi laat zijn blessurejaar 2023 helemaal achter zich. De hordeloper van OEH flitste namelijk tijdens de finale van de 60m horden op het Vlaams kampioenschap AC naar de limiet voor het WK indoor in Glasgow. Obasuyi dook met 7″60 exact twee honderdsten onder de gevraagde tijd. Vorige week liep ook Elie Bacari al onder de limiet waardoor we in Glasgow twee Belgische hordeloopsters aan het werk zullen zien.

Vorige jaar was Michael Obasuyi nergens te bekennen tijdens het indoorseizoen. Een blessure hield hem voor een lange tijd aan de zijlijn. Pas later op de zomer konden we Obasuyi opnieuw aan het werk zien. Met 13″53 als seizoensbeste liet de OEH-atleet zien dat hij nog lang niet afgeschreven is.

Vandaag werden de straffe flitsen van nog eens extra in de verf gezet. In zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de reeksen 60m horden op het Vlaams kampioenschap, liet hij een stevige indruk na door 7″65 neer te zetten. Voor het WK indoor in Glasgow wordt 7″62 gevraagd.

Met een duidelijk doel voor ogen en extra vertrouwen door de reeksen, kroop Obasuyi in de startblokken voor de finale. Dit keer had hij amper 7″60 nodig om over de hindernissen te zweven waardoor de nummer drie aller tijden in België zeker is van zijn plaats op het WK indoor. Ook Elie Bacari plaatste zich al voor het WK op de hoge horden waardoor we ons de komende weken mogen verwachten aan enkele spannende duels tussen de twee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in