Op zaterdag 11 november keert het Runners’ lab Athletics Team terug naar Tongeren voor een aflossingsmarathon. Het team koestert zoete herinneringen aan deze wedstrijd. Een jaar geleden liepen Thomas De Bock, Simon Debognies, Isaac Kimeli, Dorian Boulvin, Dieter Kersten en gastloper Tim Van de Velde er naar het Europees record op de Ekiden. Dit jaar heeft het team geen interesse in een recordaanval. Debognies en co. gaan de strijd aan tegen elkaar. 

2u02:37, dat is de chrono waarmee het Runners’ lab Athletics Team vorig jaar het Europese record op de Ekiden aanscherpte. Een verrassing was die tijd toen niet. In 2021 naderde het zestal in Brussel al tot op 50 seconden van de recordtijd. Sindsdien zinderde de gevraagde chrono alsmaar meer door de hoofden van de atleten. Het was vooral een kwestie van het vinden van een snel(ler) parcours om dat record op hun conto te schrijven. Dat razendsnel parcours vonden ze vorig jaar in Tongeren.

Op 11 november vindt er een nieuwe editie plaats van de SKF Ekiden. Simon Debognies, Dorian Boulvin en thuisloper Dieter Kersten zijn er net als vorig jaar weer bij. Zij krijgen deze keer het gezelschap van Robin Hendrix, Hugo Hay en Manuel De Backer. Thomas De Bock wilde in eerste instantie ook aantreden, maar een stressfractuur aan het heiligbeen dwingt hem tot toekijken.

Dit jaar neemt het team het verrassend tegen elkaar op in plaats van er met elkaar vol voor te gaan. De atleten van het Runners’ lab Athletics Team krijgen namelijk elk een team toegewezen waar zij als slotloper 7.195 km het volle pond mogen geven.

Wie brengt zijn team het snelst over de meet? Eén ding staat vast: er worden geen cadeaus uitgedeeld. De atleten maken er elk een erezaak van om de ander af te troeven.

Neem zelf deel

De EnergyVision CrossCup Relays in Berlare herinnerden iedereen eraan hoe geweldig het is om als team te mogen aantreden. Op Wapenstilstand kan je opnieuw proeven van vereende krachten. Zoek een ploeg van zes bij elkaar en neem zelf deel aan de SKF Ekiden in de Ambiorix-stad waar je kan proberen om de atleten van het Runners’ lab Athletics Team achter je te houden. Meer info vind je hier.

Disclaimer: dit bericht komt er op basis van een sponsorovereenkomst.