Op de seizoensopener in Berlare triomfeerden twee niet-clubteams. Bij de vrouwen waren Charlotte Van Laethem, Annelies Nijssen en Marie Bilo het sterkst. Team ROCKNRUN met Maxime Delvoie, Ziad Audah en Antoine Senard sleepte zonder sterkhouder Ruben Querinjean toch de overwinning in de wacht. Hieronder reacties van de winnende slotlopers en Chloé Herbiet na de openingsmanche van de Energyvision CrossCup.

Marie Bilo

“We hadden niet echt verwachtingen en hebben op voorhand niet te veel naar de tegenstand gekeken. We wisten wel dat we hier met een goede ploeg stonden en dat een mooie plaats erin zat. Tijdens de beurt van Annelijs (Nijssen; red.) zag ik dat het gat naar de volgende ploeg niet heel groot was en ik wist dat er nog heel veel verschillen gemaakt konden worden. Toen ik merkte dat Warpy naderde ben ik kalm gebleven. Mijn idee  was om mijn tempo te blijven lopen, aan te haken en op het einde het verschil te maken. Ik vertrouwde op mijn eindsprint en dat plan is gelukt. Mijn teamgenoten hebben het super gedaan want ik moest alleen de plaats vasthouden.”

Foto: Peter Wagemans

Antoine Senard

“We hebben last minute een wijziging moeten doorvoeren in de opstelling. Onze kapitein Ruben Querinjean is jammer genoeg geblesseerd uitgevallen, maar we wilden heel graag onze titel van vorig jaar waardig verdedigen. Hij heeft ons gevraagd om het voor hem te doen en dat heeft ons extra gemotiveerd. We wisten dat we er hard om gingen moeten vechten en zeker met DCLA. Grimard kwam elke ronde wat dichter, maar we hebben het kunnen houden. Toen hij bij me kwam, voelde ik dat ik nog één keer kon proberen en dat heeft volstaan.”

Foto: Peter Wagemans

Chloé Herbiet

“Mijn benen voelden vandaag eigenlijk best goed. Ik ben heel blij dat mijn recuperatie zonder blessures is verlopen. Ik voelde vandaag wel dat het nog moeilijk was om het crossritme te vinden. We wisten niet goed wat we op de marathon konden verwachten, maar gezien mijn halve marathon mikten we op 2u30 à 2u32. 2u27:54 was dus echt wel ver boven de verwachtingen. Mijn opmars op de lange afstanden is twee jaar geleden begonnen. Het was hier op de CrossCup dat ik die grote stappen heb gezet. In juli ben ik gestopt met wedstrijden lopen en ben ik volume gaan trainen. Al snel voelde ik dat ik qua uithouding veel vooruitgang aan het maken was. Mijn volgende doelen zijn het BK en hopelijk het EK. Ik doe niet mee in Roeselare want ik ga nog op hoogtestage. Op langere termijn droom ik van de Spelen. Als het kan zou ik graag via de ranking een plaats verdienen. Dan moet ik nog een snelle halve marathon lopen, maar zo zou ik veel frisser aan de start kunnen komen van de olympische marathon. Maar dat is allemaal onder voorbehoud, want eerst moet ik mij wel nog plaatsen natuurlijk.”